Jómagam és a feleségem annyira nem vagyunk oda a fasírtért, de a gyerekeink imádják, ezért viszonylag rendszeresen szoktuk készíteni. És mivel gyerekekről van szó, így nem hagyományos formában készül nálunk a fasírt, hanem fasírtgolyócskák formájában.
Egyrészt azért, mert így valamiért jobban szeretik. Másrészt pedig azért, mert így jobban fel tudják mérni, hogy elvesznek még egyet, azt meg is bírják-e majd enni. Szóval ha fasírt, akkor nálunk az alább bemutatott fasírtgolyók a dobogósak. 😊
Hozzávalók a fasírtgolyókhoz:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém)
- olaj a sütéshez
Fasírtgolyók elkészítése:
A megpucolt, kis kockákra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát (vagy a házi vöröshagymakrémet és a házi fokhagymakrémet) barnára pirítjuk (amennyiben hagymakrémeket használunk, ezt a lépést kihagyjuk). A szikkadt zsemléket beáztatjuk a tejbe. Aztán kinyomkodjuk a zsemléket, majd a hússal, tojással, pirított fokhagymával, és a vöröshagymával, a sóval (hagymakrémet esetén sokkal kevesebb plusz sót igényel, mert a krémek eleve sósak), őrölt borssal összedolgozzuk.
Ha nem formázható, akkor esetleg zsemlemorzsa hozzáadásával jobbá tehetjük a massza állagát. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük őket. És ennyi is lett volna. Lehet tálalni! A gyerekek garantáltan imádni fogják! 😊
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése