paradicsom , szósz ,

Paradicsomszósz csipetnyi bazsalikommal

A most bemutatott recepthez túl sokat nem tudok előzetesen hozzáfűzni azon kívül, hogy bár ritkán esszük, de mégis nagyon szeretjük a finom, édes paradicsomszószt. Mi általában főtt krumplival és sült hússal esszük, de természetesen ennél sokkal több dologhoz is felhasználható. Előkészületek: 5 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 25 perc Adag: kb. 2 liter Hozzávalók a paradicsomszószhoz: 2 evőkanál liszt 10 evőkanál cukor 1 liter sűrített paradicsom 2 nagy doboz paradicsom püré 0,5 liter csapvíz csipetnyi konyhasó csipetnyi morzsolt bazsalikom étolaj Paradicsomszósz elkészítése: A két evőkanál lisztet annyi étolajban elkeverjük, hogy tejbegríz állagú legyen, majd lassú tűzön aranysárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A két paradicsompürét elkeverjük a fél liter vízben, és ezt is hozzákeverjük. Sózzuk, majd lassú tűzön felforraljuk. A legvégé...

A most bemutatott recepthez túl sokat nem tudok előzetesen hozzáfűzni azon kívül, hogy bár ritkán esszük, de mégis nagyon szeretjük a finom, édes paradicsomszószt. Mi általában főtt krumplival és sült hússal esszük, de természetesen ennél sokkal több dologhoz is felhasználható.

Előkészületek: 5 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 25 perc Adag: kb. 2 liter
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 liter sűrített paradicsom
  • 2 nagy doboz paradicsom püré
  • 0,5 liter csapvíz
  • csipetnyi konyhasó
  • csipetnyi morzsolt bazsalikom
  • étolaj
Paradicsomszósz elkészítése:

A két evőkanál lisztet annyi étolajban elkeverjük, hogy tejbegríz állagú legyen, majd lassú tűzön aranysárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A két paradicsompürét elkeverjük a fél liter vízben, és ezt is hozzákeverjük. Sózzuk, majd lassú tűzön felforraljuk. A legvégén hozzáadjuk a morzsolt bazsalikomot és a cukrot, és ezzel együtt főzzük még 2-3 percig. A cukor ízlés szerint lehet kevesebb is, mi így szeretjük. Rendkívül kevés hozzáadott cukrot fogyasztunk általában, de a paradicsomszószt így szeretjük. És mivel ritkán készül, megengedjük magunknak ezt a kis luxust. 😁

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu