A sajtos tallér nagy kedvenc a gyerekeim körében (is). Volt itthon ez a rágicsa, meg mézes krémes, illetve kókusztekercs. Mindből raktam egy tányérra, hogy majd aki akar, eszik belőle. Aztán egyszer csak a négy éves fiam gondolt egyet, odavette maga elé, leült, és addig fel sem állt az asztaltól, míg mindent meg nem evett róla. 😀 A két éves lányom is hasonlóan szereti a sós-édes sütiket, csak ő még sokkal kevesebbet bír enni belőlük - de napról napra egyre több lemaradást dolgoz le e tekintetben. 😁 Egy szó mint száz, nem kell attól tartunk, hogy Úristen, valami ránk marad, vagy megromlik, mert egyszerűen ez lehetetlen. Aki még nem ismeri, vagy nem készített sajtos tallért, mindenképpen próbálja ki, mert nagyon finom ropogtatni való! 😊
Hozzávalók a házi sajtos tallérhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg trappista sajt reszelve
- 2 kávéskanál konyhasó
- fél csomag sütőpor
- annyi tejföl, amennyit felvesz
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Dóri, milyen állaga kell legyen és hogyan sütöd ki? Palacsintatészta-szerű és merőkanállal adagolod a szerkentyűbe, vagy nyújtani kell és előformázni?
VálaszTörlésSzia Timi! A tésztát mikor összeállítjuk, egy masszív tésztát kell kapnunk, ami nyújtható, golyókká formálható. Nem szabad, hogy folyós legyen. Miután pihent a tészta, én magam elé veszem a tálat, és a nagy tésztából apró darabokat tépek, golyókká formázom, és így teszem a sajtos tallér sütőbe. Azzal összelapítom, és megvárom, míg megsül. :-)
Törlés