A burgonyasaláta - ahogy a görög saláta is -, a férjem kedvence. Így nem volt kérdés, hogy mely salátákra esik majd a választás. A krumplisalátát is lehet többféleképpen készíteni, olyat is láttam, hogy majonéz nélkül készítik, vagy éppen hagyma nélkül, vagy lila hagyma helyett vöröshagymával. A verziók száma nagyon sok. Mi úgy szeretjük, ha van benne majonéz, tejföl, és lila hagyma is.
Hozzávalók a burgonyasalátához:
- 2 kg burgonya
- 1-2 db lila hagyma
- 1 nagy dobozos tejföl
- kb. 200-300 g majonéz
- egy evőkanálnyi mustár
- egy kevés bors
- konyhasó
Burgonyasaláta elkészítése:
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Én úgy szoktam, hogy előző este a megfőtt, feldarabolt krumplit és a kissé besózott hagymát ecetes, cukros salátalébe teszek, ebben áll éjszaka, majd másnap megy rá a majonéz és a tejföl. Sokkal zamatosabb, nem szívja be a majonézt, nem olyan száraz. Próbáljátok ki így is !
VálaszTörlésSzervusz! Köszönjük szépen az ötletet, majd kipróbáljuk így is! :-)
Törlésbocsánat, természetesen reggel a salátalevet leöntöm róla, alaposan lecsorgatva !!!!
VálaszTörlés