Tárkonyos zöldségraguleves

Nagyon szeretjük a jóféle leveseket, de valahogy mégis viszonylag kevésszer eszünk levest. Mindig megbeszéljük, hogy de jó lenne valami levest (is) készíteni, de az esetek többségében ez mégis elmaradt. Most viszont már annyira ki voltunk éhezve valami finom levesre, hogy szétnéztem a receptgyűjteményemben, és a sok-sok finomság közül ezt választottam, mert ebben minden hozzávalót mindenki nagyon szeret a családban... ...még a két és fél éves fiúnk is úgy ette, hogy a szája mindkét szegletéből folyt a leves. A zöldségeket pedig annyira imádja, hogy egyenként szedegeti ki kézzel a levesből, és szépen sorban, alapos szemlélgetés után eszegeti meg őket. A gombát pedig, ha lehet, még jobban szereti. Így aztán utólag is jó választásnak bizonyult ez a finom raguleves... Hozzávalók: - 4 szál répa - 15 dkg gomba - 15 dkg borsó - 15 dkg zöldbab - 1 dl tejszín - 1 evőkanál liszt - tárkony - tárkonyecet - olívaolaj - 1 fej hagyma Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, olí...
Nagyon szeretjük a jóféle leveseket, de valahogy mégis viszonylag kevésszer eszünk levest. Mindig megbeszéljük, hogy de jó lenne valami levest (is) készíteni, de az esetek többségében ez mégis elmaradt. Most viszont már annyira ki voltunk éhezve valami finom levesre, hogy szétnéztem a receptgyűjteményemben, és a sok-sok finomság közül ezt választottam, mert ebben minden hozzávalót mindenki nagyon szeret a családban...



...még a két és fél éves fiúnk is úgy ette, hogy a szája mindkét szegletéből folyt a leves. A zöldségeket pedig annyira imádja, hogy egyenként szedegeti ki kézzel a levesből, és szépen sorban, alapos szemlélgetés után eszegeti meg őket. A gombát pedig, ha lehet, még jobban szereti. Így aztán utólag is jó választásnak bizonyult ez a finom raguleves...

Hozzávalók:
- 4 szál répa
- 15 dkg gomba
- 15 dkg borsó
- 15 dkg zöldbab
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- tárkony
- tárkonyecet
- olívaolaj
- 1 fej hagyma

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, kis kockákra vágott répát, gombát, zöldbabot, borsót. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük morzsolt tárkonnyal, egész babérlevéllel. Kevés víz hozzáadásával készre pároljuk, majd zsírjára visszapirítjuk. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, felöntjük vízzel, elkeverjük, és készre főzzük. A végén egy kevés tárkonyecettel besavanyítjuk a levest. Ettől lesz igazán zamatos.
Jó étvágyat hozzá! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu