Egyébként a tojáskrémet éppen úgy, mint a vajkrémet, sokféle ízesítéssel el lehet készíteni. Ez most egy hagymás változat, de lehet magyarosan is készíteni fűszerpaprikával és pritamin paprika kockákkal, vagy zöld fűszeresen. Az ízesítésnek csak képzeletünk szabhat határt, szóval próbálgassuk bátran az ízeket!
- 8 tojás
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 fej lila hagyma
- 1 szál petrezselyem zöld
- konyhasó
- őrölt bors
Tojáskrém elkészítése:-
Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Tejfölt szoktam még beletenni és be a sütőbe a megkent kenyereket melegszendvicsként!
VálaszTörlésHúúú, ez nagyon ízletesnek hangzik. :) Majd kipróbáljuk! :)
TörlésValóban nagyon finom. Én 1978-ban Zakopánéban ettem először és azóta készítem, kisebb, nagyobb szünetekkel. (Ők kanapki-nak nevezték) Csak javasolni tudom mindenkiknek akik a tojást szeretik.
VálaszTörlésSzia! Köszi szépen ezt a jó kis kiegészítést. :-) Az ember mindig tanul valami újat. :-)
TörlésBékebeli mackósajtot villával összenyomva (ekkora mennyiséghez legalább négyet) teszek bele, és egy kis tejfölt. Ha van maradék sajt, reszelve az is nagyon finom bele.
VálaszTörlésSzervusz! Úgy látom, te sajtosan szereted az életet. :-) Nekünk az már túl sajtos lenne. De ettől még lehet finom. :-)
Törlés