Ez a csirkemellel rakott vajbab nagyon hasonlít a csirkemelles rakott karfiol/brokkoli receptünkhöz, ami szintén nagy kedvenc (főleg nekem). De ez mégis más, itt pörköltes alap van, és vajbab. A gyerek is szerette nagyon. Kell ennél több? Egy morzsa nem sok, annyi sem maradt belőle, úgyhogy jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a következő alapanyagokat szereti, mert akkor egyben is ízleni fog! :-)
Hozzávalók a rakott sárgahüvelyű babhoz:
- 0,5 kg vajbab
- 0,5 kg darált csirkemell
- 2 zacskós rizs
- 2 nagy pohár tejföl
- 1 vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 2 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- konyhasó
- bors
- fűszerpaprika
Szóval a darált húst fűszerezzük sóval, borssal, aztán fehéredésig sütjük, majd pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Így pároljuk pár percig. Mikor készen van, jöhet az étel összerakása! Egy hőálló sütőtálat vajazzunk ki. A legaljára terítsünk szét egy zacskó főtt rizset. Erre rakjuk a hús felét (én a levét nem öntöttem rá), majd kenjünk rá egy nagy pohár tejfölt. Arra jöjjön a főtt bab fele, majd újra egy csomag rizs, hús, bab, és a tetejére a maradék tejföl. Ezt berakjuk a sütőbe 200 fokon 25-30 percre, míg szépen megpirul a tetején a tejföl, s már fogyasztható is!
Jó étvágyat kívánunk! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése