Paprikás krumpli, az örök klasszikus

Paprikás krumpli. Azt hiszem, ez is egy olyan étel, aminek nagyjából három fő összetevője van, mégis annyira sokféleképp lehet elkészíteni, hogy nyugodtan mondhatjuk, ahány ház, annyi paprikás krumpli recept. Mi most a sajátunkat osztjuk meg veletek, mert mi bizony így szeretjük... Mielőtt bárki is megkövezne, tudjuk, hogy furcsa lehet a paprikás krumpliban a petrezselyem zöld és a majoranna, de mi így szeretjük. Nekem pedig meggyőződésem, hogy a petrezselyem nagyon jól harmonizál a krumplival még ilyen paprikás környezetben is, míg a majoranna kellemesen édesíti meg. Érdemes egyszer kipróbálni, mi már évek óta így készítjük. :-) Hozzávalók a paprikás krumplihoz: - 2 nagy fej vöröshagyma - 2.5 kg burgonya - 1 szál gyulai szárazkolbász - 2 csipet apróra vágott petrezselyem zöld - 1 csipet morzsolt majoranna - 2 csapott teáskanál fűszerpaprika - őrölt bors - konyhasó - kevéske étolaj (ha a kolbásznak van elég zsírja, ez el is hagyható) Paprikás krumpli elkészítése: A...
Paprikás krumpli. Azt hiszem, ez is egy olyan étel, aminek nagyjából három fő összetevője van, mégis annyira sokféleképp lehet elkészíteni, hogy nyugodtan mondhatjuk, ahány ház, annyi paprikás krumpli recept. Mi most a sajátunkat osztjuk meg veletek, mert mi bizony így szeretjük...



Mielőtt bárki is megkövezne, tudjuk, hogy furcsa lehet a paprikás krumpliban a petrezselyem zöld és a majoranna, de mi így szeretjük. Nekem pedig meggyőződésem, hogy a petrezselyem nagyon jól harmonizál a krumplival még ilyen paprikás környezetben is, míg a majoranna kellemesen édesíti meg. Érdemes egyszer kipróbálni, mi már évek óta így készítjük. :-)

Hozzávalók a paprikás krumplihoz:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2.5 kg burgonya
- 1 szál gyulai szárazkolbász
- 2 csipet apróra vágott petrezselyem zöld
- 1 csipet morzsolt majoranna
- 2 csapott teáskanál fűszerpaprika
- őrölt bors
- konyhasó
- kevéske étolaj (ha a kolbásznak van elég zsírja, ez el is hagyható)

Paprikás krumpli elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, és ízlésünknek megfelelően vágjuk nagyobb hasábokra, vagy kockákra (mi kockáztuk). A hagymákat hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A kolbászt karikázzuk fel vékonyan, majd tegyük egy lábasba a hagymával együtt. Ha a kolbász elég zsíros volt, akkor nem kell alá étolaj, ellenkező esetben egy-két evőkanál étolajat tegyünk alá, majd kis lángon pároljuk megy a hagymát. Mire a hagyma jó lesz, a kolbász is szépen kisül. Kiengedi a zsírja egy részét, felszabadulnak belőle az íz- illat- és aromaanyagok. Amikor készen van,  szórjuk bele a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk. keverjük el alaposan. Ezt követően tegyük bele a krumplit, engedjük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Közepes lángon főzzük puhára.


Innentől több út is van. Van aki halványan behabarja tejfölösen, van aki nokedlit szaggat bele. Tegyünk belátásunk szerint, mi most se nem habartuk, se nem raktunk bele nokedlit. Tálaljuk valamilyen savanyúsággal. Mi most saját eltevésű csemege uborkával ettük.

Jó étvágyat mindenkinek! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu