Paprikás-zöldbabos tojássült

Régóta szemezünk ezzel a paprikás-zöldbabos tojássülttel, és most a húsvét egy tökéletes alkalom volt arra, hogy elkészítsük. Csupa szín, ami önmagában is kínáltatja magát, s nem mellesleg a tavasz megérkeztét sugallja. Mikor kint egyre többet süt a nap, s jó az idő, mi is élvezettel figyeljük a természet kibontakozását, a rügyek fakadást, a virágok nyílását. Színek, vidámság mindenhol. Miért hiányozna pont ez a tányérunkról? Ehhez pedig a paprikás-zöldbabos tojássült tökéletes recept! :-) Hozzávalók a paprikás-zöldbabos tojássülthöz: - 25 dkg zöldbab - 0,5 dl 10%-os ételecet - 1 kis fej vöröshagyma - 25 dkg kaliforniai paprika - 15 dkg koktélparadicsom - 1 gerezd fokhagyma (vagy 1 kávéskanál házi fokhagymakrém ) - 5 egész tojás - konyhasó - bors A babot megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Vizet forralunk, ha forr, bőven sózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a babot 10 percen keresztül. Leszűrjük. A paprikát felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát olí...
Régóta szemezünk ezzel a paprikás-zöldbabos tojássülttel, és most a húsvét egy tökéletes alkalom volt arra, hogy elkészítsük. Csupa szín, ami önmagában is kínáltatja magát, s nem mellesleg a tavasz megérkeztét sugallja. Mikor kint egyre többet süt a nap, s jó az idő, mi is élvezettel figyeljük a természet kibontakozását, a rügyek fakadást, a virágok nyílását.



Színek, vidámság mindenhol. Miért hiányozna pont ez a tányérunkról? Ehhez pedig a paprikás-zöldbabos tojássült tökéletes recept! :-)

Hozzávalók a paprikás-zöldbabos tojássülthöz:
- 25 dkg zöldbab
- 0,5 dl 10%-os ételecet
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg kaliforniai paprika
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma (vagy 1 kávéskanál házi fokhagymakrém)
- 5 egész tojás
- konyhasó
- bors

A babot megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Vizet forralunk, ha forr, bőven sózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a babot 10 percen keresztül. Leszűrjük. A paprikát felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, és lassú tűzön puhára, édesre pároljuk. Beletesszük a leszűrt babot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összepároljuk, itt-ott kicsit lesütjük. A felezett paradicsomokat csak az utolsó pillanatban adjuk hozzá, hogy éppen csak megfonnyadjanak. A tojásokat elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségragut szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, ráöntjük a tojást, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Langyosra hűtve kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! :-)
Forrás: Meglepetés konyha

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu