Tejbegríz, az örök klasszikus...

A tejbegríz egy olyan étel, amit nem lehet elrontani. Pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá sok alapanyag, és gyorsan csillapítja az éhséget. A fiam imádja, ha minden második nap ezt kellene ennie, azt sem bánná. :-) Ma ez készült nálunk. Gondoltam - egyszerűsége ellenére -, hogy helyet kaphatna ez is a blogban, hiszen ez egy örök klasszikus. Hozzávaló 3-4 adaghoz: - 1 l tej - 1,5-2 dl gríz (búzadara) - 2 evőkanál kristálycukor - 1 csomag vaníliás cukor A hideg tejbe belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd odatesszük főni. Amikor felforr, takarékéra vesszük, hozzáadjuk a grízet. Közben kevergetjük, hogy ne legye darabos. Amikor úgy látjuk, állagra jó, levesszük a tűzről. Ízlés dolga, kinek mi számít jó állagnak. Van, aki lágyabban szereti - úgymond folyósabban -, más meg sűrűbbre főzi. Ehhez a gríz mennyiségével kell "játszani". Ha folyósabb tejbegrízt szeretnénk, akkor kevesebb grízt adjunk hozzá a tejhez. Ha viszont azt szeretjük, ha sűrű, és a kan
A tejbegríz egy olyan étel, amit nem lehet elrontani. Pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá sok alapanyag, és gyorsan csillapítja az éhséget. A fiam imádja, ha minden második nap ezt kellene ennie, azt sem bánná. :-)



Ma ez készült nálunk. Gondoltam - egyszerűsége ellenére -, hogy helyet kaphatna ez is a blogban, hiszen ez egy örök klasszikus.

Hozzávaló 3-4 adaghoz:
- 1 l tej
- 1,5-2 dl gríz (búzadara)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor

A hideg tejbe belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd odatesszük főni. Amikor felforr, takarékéra vesszük, hozzáadjuk a grízet. Közben kevergetjük, hogy ne legye darabos. Amikor úgy látjuk, állagra jó, levesszük a tűzről. Ízlés dolga, kinek mi számít jó állagnak. Van, aki lágyabban szereti - úgymond folyósabban -, más meg sűrűbbre főzi. Ehhez a gríz mennyiségével kell "játszani". Ha folyósabb tejbegrízt szeretnénk, akkor kevesebb grízt adjunk hozzá a tejhez. Ha viszont azt szeretjük, ha sűrű, és a kanál megáll benne, akkor több gríz kell hozzá. Amikor elértük a kívánt állagot, tálkákba öntjük, majd megszórjuk kakaóporral, avagy fahéjjal - ki hogyan szereti. Jó étvágyat hozzá. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Igen, pusztán azzal lehet elszúrni, ha sűrűbbre csináljuk annak, aki hígabban szereti, vagy fordítva:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy a hosszú blogszünet után végre újra meglepitek az olvasókat házi készítésű receptekkel. Nem tudom, mi volt a szünet oka, de nagyon jó, hogy ha épp nincs semmilyen ötletem vacsorára, csak megnyitom az oldalt és mindig számíthatok valami klasszikus isteni finomságra, mint például ez a tejbegríz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nehéz várandósság után február elején megszületett második gyermekünk, Kincső. Most már mindenki jól van, és - ha éppen a két gyerek is úgy akarja -, tudjuk írni a blogot. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu