Ferdinánd tekercs

Régi kedvenc, mégis ritkán készítjük. Most azonban eszembe jutott, hogy talán ez lehetne ma a nassolni való. Nem tévedtem nagyot, pillanatok alatt elfogyott. :-) Hozzávalók a Ferdinánd tekercshez: - 35 dkg liszt - 2 tojássárgája - 3 dkg élesztő - 1 kockacukor - 3 dkg porcukor - 0,5 dl tej - diónyi vaj - pici konyhasó A tetejére: - 1 tojássárgája - 0,5 dl cukrozott tej A töltelékhez: - 10 dkg vaj - 10 dkg porcukor - 2 vaníliás cukor Az élesztőt a meglangyosított tejjel felfuttatjuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval, és az élesztős tejjel összedolgozzuk. Ha kell még, annyi tejet öntünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a töltelékkel, amely úgy készül, hogy a vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük. A tésztát rétesszerűen feltekerjük, éles késsel óvatosan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kivajazott, lisztezett, viszonylag magas falú ...
Régi kedvenc, mégis ritkán készítjük. Most azonban eszembe jutott, hogy talán ez lehetne ma a nassolni való. Nem tévedtem nagyot, pillanatok alatt elfogyott. :-)



Hozzávalók a Ferdinánd tekercshez:
- 35 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 3 dkg porcukor
- 0,5 dl tej
- diónyi vaj
- pici konyhasó

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 0,5 dl cukrozott tej

A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor

Az élesztőt a meglangyosított tejjel felfuttatjuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval, és az élesztős tejjel összedolgozzuk. Ha kell még, annyi tejet öntünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a töltelékkel, amely úgy készül, hogy a vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük.
A tésztát rétesszerűen feltekerjük, éles késsel óvatosan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kivajazott, lisztezett, viszonylag magas falú tepsibe tesszük. Tetejét rögtön megkenjük felvert tojássárgával, és egy órát kelesztjük
Előmelegített sütőben, 200-220 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve megkenjük a cukrozott tejjel, és még 1-2 percre visszatesszük.
Amikor kész, kivesszük a sütőből, és kifordítjuk a tepsiből.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu