- 35 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 3 dkg porcukor
- 0,5 dl tej
- diónyi vaj
- pici konyhasó
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 0,5 dl cukrozott tej
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és vékonyan megkenjük a töltelékkel, amely úgy készül, hogy a vajat a porcukorral és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük.
A tésztát rétesszerűen feltekerjük, éles késsel óvatosan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kivajazott, lisztezett, viszonylag magas falú tepsibe tesszük. Tetejét rögtön megkenjük felvert tojássárgával, és egy órát kelesztjük
Előmelegített sütőben, 200-220 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve megkenjük a cukrozott tejjel, és még 1-2 percre visszatesszük.
Amikor kész, kivesszük a sütőből, és kifordítjuk a tepsiből.
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése