...ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk az elkészítését, mert biztosan nagy siker lesz a családban a pácolt karaj szeletekkel..
Hozzávalók a krumpliágyon sült sertés karajhoz:
- 1 - 1,5 kg sertéskaraj
- 2 kg krumpli
- 3 fej hagyma
- 3 fokhagymagerezd
- 1 csomag bacon
- 10 dkg vaj
- étolaj
- konyhasó
- őrölt bors
A hús pácolásához:
- 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém (vagy két gerezd fokhagyma)
- 1 mokkáskanál oregano
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1/4 mokkáskanál őrölt kömény
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 kakukkfű
- konyhasó
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl olaj
Krumpliágyon sült sertés karaj elkészítése:
Másnap a krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, karikákra szeleteljük, aztán elkezdjük őket belepakolni egy kiolajozott tepsibe. Először a hagymakarikákat rakjuk bele, ezt sózzuk. Utána jönnek a krumplikarikák, amiket sózunk, borsozunk. Erre jönnek a megpucolt fokhagymaszeletek, majd a pácból kiszedett, megsózott hússzeletek. Fontosnak tartom kiemelni, hogy mindenképpen sózzuk még meg a húst, nehogy sótlan legyen! A hússzeletek tetejére rászeljük a vajat, majd alufóliával lefedve 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül másfél óráig sütjük. Ha megsült, levesszük a fóliát, rátesszük a bacon szeleteket, és 10-20 percre visszatesszük még a 200 fokra felmelegített sütőbe.
Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Nagyon guszta, de kell rá a bacon is?
VálaszTörlésSzia! Persze, hogy kell! :-) Nincs is jobb a ropogósra sült baconnél. :)
Törlés