Krumpliágyon sült sertés karaj – tepsis krumpli sertéskarajjal

Vendégeket vártunk, ezért valami jó kiadós étel kellett az asztalra. A tepsis krumpli pedig pont egy ilyen igazán kiadós étel. Finom, laktató, és nem utolsó sorban elég jól variálható. Blogunkban sem először fordul meg. Készítettük már lecsósan, csirkemellel, és most jön a sertéskarajos változat, ami annyira finom lett, hogy szinte azonnal el is fogyott... ...ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk az elkészítését, mert biztosan nagy siker lesz a családban a pácolt karaj szeletekkel.. Hozzávalók a krumpliágyon sült sertés karajhoz: - 1 - 1,5 kg sertéskaraj - 2 kg krumpli - 3 fej hagyma - 3 fokhagymagerezd - 1 csomag bacon - 10 dkg vaj - étolaj - konyhasó - őrölt bors A hús pácolásához: - 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém (vagy két gerezd fokhagyma) - 1 mokkáskanál oregano - 1 mokkáskanál majoránna - 1/4 mokkáskanál őrölt kömény - 1/2 mokkáskanál rozmaring - 1/2 kakukkfű - konyhasó - őrölt bors ízlés szerint - 1 dl száraz fehérbor - 0,5 dl olaj Krumpliágyon...
Vendégeket vártunk, ezért valami jó kiadós étel kellett az asztalra. A tepsis krumpli pedig pont egy ilyen igazán kiadós étel. Finom, laktató, és nem utolsó sorban elég jól variálható. Blogunkban sem először fordul meg. Készítettük már lecsósan, csirkemellel, és most jön a sertéskarajos változat, ami annyira finom lett, hogy szinte azonnal el is fogyott...



...ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk az elkészítését, mert biztosan nagy siker lesz a családban a pácolt karaj szeletekkel..

Hozzávalók a krumpliágyon sült sertés karajhoz:
- 1 - 1,5 kg sertéskaraj
- 2 kg krumpli
- 3 fej hagyma
- 3 fokhagymagerezd
- 1 csomag bacon
- 10 dkg vaj
- étolaj
- konyhasó
- őrölt bors

A hús pácolásához:
- 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém (vagy két gerezd fokhagyma)
- 1 mokkáskanál oregano
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1/4 mokkáskanál őrölt kömény
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 kakukkfű
- konyhasó
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl olaj

Krumpliágyon sült sertés karaj elkészítése:
Előző nap összekeverjük a pác hozzávalóit, majd ezzel alaposan bekenjük az ujjnyi vastagságúra vágott, kicsit kiklpofolt hússzeleteket, amiket egy kiolajozott tepsibe teszünk szépen sorban. Amikor minden hússzelet belekerült a tepsibe, a maradék páccal meglocsoljuk őket, majd alufóliával szorosan lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.



Másnap a krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, karikákra szeleteljük, aztán elkezdjük őket belepakolni egy kiolajozott tepsibe. Először a hagymakarikákat rakjuk bele, ezt sózzuk. Utána jönnek a krumplikarikák, amiket sózunk, borsozunk. Erre jönnek a megpucolt fokhagymaszeletek, majd a pácból kiszedett, megsózott hússzeletek. Fontosnak tartom kiemelni, hogy mindenképpen sózzuk még meg a húst, nehogy sótlan legyen! A hússzeletek tetejére rászeljük a vajat, majd alufóliával lefedve 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül másfél óráig sütjük. Ha megsült, levesszük a fóliát, rátesszük a bacon szeleteket, és 10-20 percre visszatesszük még a 200 fokra felmelegített sütőbe.



Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, de kell rá a bacon is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Persze, hogy kell! :-) Nincs is jobb a ropogósra sült baconnél. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu