Hideg, joghurtos ceruzabab főzelék rántott cukkinivel

Ilyen melegben a legjobb választás egy olyan étel, ami hidegen is finom, illetve nem kell mellette sokat ácsorogni a konyhában. Ezen elgondolás mentén lapozgattam a receptgyűjteményemet, és így akadtam rá erre a vajbabfőzelékre, mely egy régi Meglepetés újságból való. Az összeállítása tényleg gyorsan megy, és hűsítőleg hat egy forró napon. Mivel tegnapról maradt még pár friss cukkini itthon - és mivel a család nagy cukkini imádó -, ezért rántott cukkinit készítettem hozzá. De jöjjön a recept! :-) Hozzávalók a joghurtos ceruzabab főzelékhez rántott cukkinivel: - 1 kg zsenge ceruzabab (vagy fagyasztott) - 5-7 dl natúr görög joghurt - fél citrom reszelt héja - petrezselyem - konyhasó - 3 evőkanál olívaolaj - 1 csapott teáskanál cukor - 60 dkg cukkini - liszt - tojás - zsemlemorzsa - olaj a sütéshez Joghurtos ceruzabab főzelék rántott cukkinivel elkészítése: A babot megpucoljuk, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Olívaolajon puhára pároljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a cu
Ilyen melegben a legjobb választás egy olyan étel, ami hidegen is finom, illetve nem kell mellette sokat ácsorogni a konyhában. Ezen elgondolás mentén lapozgattam a receptgyűjteményemet, és így akadtam rá erre a vajbabfőzelékre, mely egy régi Meglepetés újságból való. Az összeállítása tényleg gyorsan megy, és hűsítőleg hat egy forró napon. Mivel tegnapról maradt még pár friss cukkini itthon - és mivel a család nagy cukkini imádó -, ezért rántott cukkinit készítettem hozzá. De jöjjön a recept! :-)



Hozzávalók a joghurtos ceruzabab főzelékhez rántott cukkinivel:
- 1 kg zsenge ceruzabab (vagy fagyasztott)
- 5-7 dl natúr görög joghurt
- fél citrom reszelt héja
- petrezselyem
- konyhasó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott teáskanál cukor
- 60 dkg cukkini
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Joghurtos ceruzabab főzelék rántott cukkinivel elkészítése:
A babot megpucoljuk, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Olívaolajon puhára pároljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, a petrezselymet, és elkeverjük. Belekeverjük a joghurtot, és a fél citrom reszelt héját is. Forralunk rajta egyet, majd hagyjuk kihűlni.

A cukkiniket megmossuk, fél-egy centis karikákra vágjuk, megsózzuk, hagyjuk pár percig, aztán bepanírozzuk, és kisütjük. A rántott cukkinivel tálaljuk a hideg főzeléket.

Jó étvágyat kívánunk! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu