Hozzávalók a cukkinis lepényhez:
A tésztához:
- 22,5 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 1 tojás
- liszt a nyújtáshoz
A tetejére:
- 25 dkg apró kockákra vágott húsos füstölt szalonna
- 50 dkg zsenge cukkini
- 1,5 dl sűrű főzőtejszín
- 2 tojás
- konyhasó
- őrölt bors
- késhegynyi szerecsendió
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- 1-1 mokkáskanál házi fokhagymakrém és házi paprikakrém
Cukkinis lepény elkészítése:
Az apró kockákra vágott szalonnát (mi erdélyi szalonnát vettünk hozzá) egy nagy serpenyőben megpirítjuk, majd rárakjuk a megmosott, és körülbelül fél centi vastagon felszeletelt cukkinit. Kicsit összepirítjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tejszínt a tojással elkeverjük, a sót és a fűszereket is beletesszük, aztán az egészet a szalonnás cukkinire öntjük, és elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütjük.
Tálalás előtt pihentessük pár percig.
Jó étvágyat kívánunk hozzá! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése