Az egyik receptes újságban találtam a következő őszibarackos krémlevest, melyet az egyik olvasó küldött be. Mivel mostanában tombol a hőség, így nem sok kedvem volt a konyhában ácsorogni, ezért erre a könnyen elkészíthető, őszibarackos finomságra esett a választásom, hiszen jól behűtve biztosan üdítően hat majd a család minden egyes tagjára
(na meg a tavalyról megmaradt egy üveg őszibarackbefőttel is kezdeni kellett valamit, mert ne árválkodjon már a spájzban). És valóban így volt, nagyon ízlett a férjemnek, és a 20 hónapos fiamnak is
(aki amúgy is imádja a barackot minden formában).
Hozzávalók az őszibarackkrém-leveshez:
- 0,5 kg
házi őszíbarackbefőtt (ha ez nincs, jó a konzerves is)
- 2,5 dl víz
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- szegfűszeg
- fahéj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
Őszibarackkrém-leves elkészítése:
A felezett barackokból kettőt félreteszünk, a többit a befőtt levével, a vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a teatojásba tett fahéjjal és szegfűszeggel forrásig főzzük. Ha felforrt, összeturmixoljuk, majd tejszínnel és liszttel behabarjuk, és lassú tűzön újra felforraljuk. A félretett barackokat apró kockákra vágjuk, és beletesszük a levesbe. A teatojást is benne hagyjuk a levesben még egy ideig. A krémlevest hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése