Hozzávalók a sajtmártásos csirkeraguhoz:
- 50 dkg orsótészta (vagy szélesmetélt, vagy szarvacska)
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg csiperke gomba
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- konyhasó
- őrölt bors
- 2 dl zamatos fehérbor (nálunk házi fűszeres birsalmabor)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt, intenzívebb ízű sajt
- 2,5 dl sűrű főzőtejszín
- friss vagy szárított kakukkfű
Sajtmártásos csirkeragu elkészítése:
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a serpenyőben megforrósított olajon fehéredésig sütjük. Utána rátesszük a csíkokra vágott gombát, és pár percig tovább sütjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zamatos fehérborral (ami nálunk ezúttal a 2013-ban készített házi fűszeres birsalmaborunkból lett hozzáadva), hozzá adjuk a sűrített paradicsomot, és a zúzott fokhagymát. Kis lángon, lefedve főzzük addig, míg a hús jó nem lesz.
A főzőtejszínt 1 deciliter vízzel simára keverjük, és a csirkéhez adjuk a reszelt sajttal együtt. Kevergetve főzzük, míg a sajt elolvad benne, és szép sima mártás lesz. Ha kell, még sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és a kifőtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése