de igazából nem kellett nagyon győzködni. Mivel ennyire ritkán eszünk ilyet, talán nem lehet baj belőle. Úgyhogy lementünk a boltba, vettünk egy kiló gyorsfagyasztott szalmakrumplit, kisütöttük, és még forrón, ketchuppal megettük. Valamelyik nap hasonlóan zajlott a szituáció. Csak most sütöttem ki hozzá csirkemellet is. Igazából brassóinak indult, aztán mégsem az lett.
Hozzávalók:
- 1 kg szalmakrumpli
- 0,5 kg csirkemell
- konyhasó
- bors
- étolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockákra, sózzuk, borsozzuk, süssük ki, majd a forró olajban kisütött, aztán sózott krumplival tálaljuk.
Finom volt, megettük mindet, és legközelebb kb. fél év múlva készítünk újra bolti szalmakrumplit. Jó étvágyat mindenkinek! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Nagyon íncsiklandozó! :) Mióta kikerült szemezek ezzel a recepttel, de elég kezdő vagyok a konyhában és lenne néhány kérdésem.
VálaszTörlésA borsból tehetek a szalmakrumplira is, vagy csak a husira?
Süthetem a krumpli olajában a húst?
Ha szereted, persze hogy tehetsz borsot a krumplira. Miért ne? Csak az ízlésed szab határt ezeknek a dolgoknak. ;) A husinak elég csak 3-4 evőkanál olaj, azon fehéredésig kavargatod (míg minden oldala kifehéredik), aztán sózod, borsozod, úgy fűszerezed, ahogy szereted, öntesz alá egy kevés vizet (kb. 1 - 1,5 dl), lefeded, és közepes lángon hagyod, hogy megfőjön. Ez körülbelül 15-20 perc. Néha megkóstolsz egyet, és ha megfőtt, utána leveszed a fedőt, és kevergeted, hagyod, hogy elfőjön a víz alóla, aztán kicsit lepirítod.
TörlésRemélem, sikerül. Jó étvágyat kívánok! :)