Ezért ez a mostani eperleves még a fagyasztóban található tavalyi eperből készült, de ugyanígy kell eljárni friss eprekkel is. Könnyű, gyors, és hűsítő.
Hozzávalók a hideg eperleveshez:
- 50 dkg eper (lehet fagyasztott is)
- ízlés szerint cukor (nekem 5 kanál biztosan belement)
- egy kicsike fahéj
- fél citrom héja
- fél citrom leve (opcionális, nekem nem kellett)
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál eper pudingpor
- 1,2 l víz
Hideg eperleves elkészítése:
A vízbe beletesszük az epret, a cukrot és a fahéjat, és forrástól számított öt percig főzzük, hozzáadjuk a citrom héját, majd kis lángon hagyjuk addig, amíg gyorsan el nem készítjük a pudingos tejszínt. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a pudingport, elkeverjük, a levesből merünk rá egy merőkanállal, összekeverjük azzal is, aztán az egészet belezuttyantjuk a levesbe, és kicsit összefőzzük (1-2 perc) kavarás mellett. Elzárjuk a gázt alatta, botmixerrel pépesítjük az egészet, hagyjuk hűlni, később pedig hűtőben lehűtjük. Hidegen, tejszínrózsával díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése