Volt azonban még a fagyasztóban szeletelt cukkini (szintén tavalyról), és mivel szeretjük a cukkinit, meg jól is megy a paradicsomos ételekhez, megállapodtunk benne, hogy ezúttal gomba helyett cukkini lesz benne. Mivel azonban az elkészítés módja egyebekben teljesen megegyezik a bakonyi csirkemellével, gondoltuk a címben azért mégis benne hagyjuk az erre való utalást. Az étel egyébként nagyon finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Főképp, ha kevés az ideje, mert jelentős időt lehet megspórolni azzal, hogy nem kell zöldséget aprítani...
Hozzávalók a cukkinis csirkemellhez:
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg cukkini
- 3 fej közepes vöröshagyma
- egy üveg finom házi natúr lecsó
- 0.5 l főzőtejszín
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- konyhasó
- 1 dl étolaj
- 1 mokkás kanál őrölt kömény
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 2 csipet morzsolt majoranna
- 2 csipet morzsolt bazsalikom
Cukkinis csirkemell elkészítése majdnem bakonyi módra:
Ha ez is megvan, borítsuk bele a finom natúr házi lecsó alapot, ebbe jöhet rögvest a karikázott cukkini is. Egy kicsit pároljuk össze az egészet, majd fűszerezzük (pirospaprika, kömény, oregano, bazsalikom, majoranna, só, bors). Ha nincs annyi leve, hogy szépen tudjon főni, akkor maximum egy-két deci vizet önthetünk hozzá, majd fedjük le, és jó fél órát a legkisebb lángon hagyjuk főni.
Ha megfőtt, jöhet bele főzőtejszín. Ezzel jól forraljuk össze. Ha jó minőségű a tejszín, és nem volt túl sok leve az összefőtt alapnak, akkor valószínűleg elég sűrű. Ha mégis túl híg lenne, akkor egy kis liszttel sűríthetjük. Mi tésztával ettük, nagyon finom volt, mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése