Hozzávalók a túrós csuszához:
- 50 dkg szélesmetélt
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg szalonna
- kevés só
- kevés olaj
- tejföl
Túros csusza elkészítése:
Amikor a szalonna kisült, sós vízben főzzük ki a széles metéltet, majd ha kész, szűrjük le, keverjük össze a túróval és a szalonnával. A zsírját is öntsük rá bátran. Ezzel el is készültünk. Fogyasszuk tejföllel, mert úgy az igazi. :-) Ha a klasszikus módszert akarjuk követni, akkor az egészet betolhatjuk pár percre a forró sütőbe, de mi ezzel nem szoktunk vacakolni, enélkül is igazán ínycsiklandó a túrós csusza. :-)
Jó étvágyat mindenkinek! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Imádom! Pont így - sok sült szalonnával....
VálaszTörlésKedves Marika! Köszönjük szépen a kommentet... :-) A túrós csusza - szerintünk is - így a legjobb, sok-sok sült, füstölt szalonnával. :-)
VálaszTörlés