Valamelyik nap láttam egy főzőműsorban több egyszerű, gyors, és valószínűsíthetően nagyon finom receptet, amikről már akkor tudtam, hogy el fogom őket készíteni. Nem is kellett várni olyan sokat, nyakunkon az ünnep, és kellett valami, ami hamar elkészíthető. Így esett a választásom Stahl Judit pulykamelles, póréhagymás receptjére. Pulykamell helyett én most csirkemellel készítettem, és így is nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók a tejszínes csirkemellhez póréhagymával:
- 60 dkg csirkemell vagy pulykamell
- 1 szál póréhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- kb. 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- diónyi vaj vagy olaj
Tejszínes csirkemell póréhagymával és sajttal elkészítése:
A csirke- vagy pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, aztán sózzuk és borsozzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a hússzeleteket
(az sem baj, ha kicsit átfedésben vannak), aztán ráterítjük a felkarikázott póréhagymát, és reszelt sajttal betakarjuk. Felöntjük egy pohár száraz borral
(nekünk nem volt itthon most más, csak a saját boraink, így a tavaly nyáron készült bodzavirágborból adtunk hozzá, mert az elég száraz volt), öntünk alá 2 dl tejszínt, és 30-40 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen körettel nagyon ízletes, mi most krumplival és francia salátával tálaltuk.
Szia! Szeretném megkérdezni milyen hőfokon sütöd?
VálaszTörlés160-180 fok. :)
Törlés