Almás-diós-csokis kuglóf

Alma... Minden mennyiségben. A szervezetre gyakorolt kismillió jótékony hatása közismert. Ráadásul most almadömping van. Eddig is a hazai termelők portékáit részesítettük előnyben, így most sincs ez másként. Feltett szándékunk segíteni azoknak a termelőknek, akik nem tudnak mit kezdeni az almájukkal. Úgy tudunk segíteni, hogy almát almával eszünk, és vadászunk az almás receptekre, hogy kipróbálhassuk, és megkóstolhassuk. A mostani almás-diós-csokis süteménnyel nem lehetett betelni, annyira ízlett mindenkinek. Mondjuk, a siker már a hozzávalókból kimutathatóvá vált (alma, csoki, dió...) . A recept a konyhatúra  blogból származik. Hozzávalók az almás-diós-csokis kuglófhoz: - 4 tojás - 17,5 dkg szoba hőmérsékletű vaj - 10 dkg kristálycukor - 50 dkg alma - 15 dkg liszt - 2 teáskanál sütőpor - 10 dkg dió - 10 dkg étcsokoládé - 10 dkg fehér csoki - 1 csipet só - 0,5 dl langyos tej - 10 dkg mazsola - 1 dl rum Almás-diós-csokis kuglóf elkészítése: Három tojás sárgáj...
Alma... Minden mennyiségben. A szervezetre gyakorolt kismillió jótékony hatása közismert. Ráadásul most almadömping van. Eddig is a hazai termelők portékáit részesítettük előnyben, így most sincs ez másként. Feltett szándékunk segíteni azoknak a termelőknek, akik nem tudnak mit kezdeni az almájukkal. Úgy tudunk segíteni, hogy almát almával eszünk, és vadászunk az almás receptekre, hogy kipróbálhassuk, és megkóstolhassuk. A mostani almás-diós-csokis süteménnyel nem lehetett betelni, annyira ízlett mindenkinek. Mondjuk, a siker már a hozzávalókból kimutathatóvá vált (alma, csoki, dió...). A recept a konyhatúra blogból származik.

Hozzávalók az almás-diós-csokis kuglófhoz:
- 4 tojás
- 17,5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 50 dkg alma
- 15 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 dkg dió
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehér csoki
- 1 csipet só
- 0,5 dl langyos tej
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum

Almás-diós-csokis kuglóf elkészítése:
Három tojás sárgáját keverjünk habosra a cukorral, a fehérjét pedig verjük kemény habbá. A sütőporral, sóval elkevert liszttel morzsoljuk el a vajat, adjuk hozzá az egész tojást, majd a cukorral elkevert tojássárgákat, és az egészet jól keverjük össze. Az almákat hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra, a diót  kicsit pirítsuk meg, és ha kihűlt, kicsit aprítsuk fel. Az étcsokit is vágjuk durvára, a mazsolát pedig áztassuk be egy kicsit a rumba, majd szűrjük le. Adjuk hozzá a masszához a diót, az almát, a mazsolát, a csokoládét, a tejet, és végül a tojások habját. Óvatosan keverjük össze, aztán előmelegített sütőben, 175°C fokon süssük a kuglófot 50-60 percig, amíg aranybarnára pirul. (Mi most cserépedényt használtunk, ezért nem melegítettük elő a sütőt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, és ha szükséges, akkor süssük még. Sütés után pihentessük még a formában 10-15 percet, aztán a formából kivéve hagyjuk hűlni. A fehér csokoládét olvasszuk meg, és csorgassuk a tetejére. Nagyon finom sütemény az eredmény. Igazi ízkavalkád.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu