Megtörtént, így már semmi sem tarthatott vissza minket a pulykahúsos lasagne elkészítésétől...
- 4 evőkanál étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál víz
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 teáskanál konyhasó
- őrölt fekete bors
- 70 dkg darált pulykamell
- 1 púpozott teáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 púpozott teáskanál morzsolt oregánó
- 150 gramm gomba
- 2 db nagyobb paradicsom
- 140 gramm sűrített paradicsom
- 8 evőkanál csapvíz
Besamel mártáshoz:
- 100 gramm vaj
- 1 liter tej
- 60 gramm liszt
- konyhasó
- őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
Pulykahúsos lasagne elkészítése:
Ez után jöhet a besamel mártás elkészítése: egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk világosra. A tejet forraljuk fel, és folyamatos kevergetés mellett öntsük a pirított liszthez. Keverjük simára, fűszerezzük.
Most jöhet az egész összerakása. Vegyük magunk elé a kivajazott tepsit, és tegyünk az aljára egy rétegben lasagne tésztát. Erre jöhet egy réteg mesamel mártás, egy réteg töltelék, és egy réteg reszelt sajt. Majd újra tészta... háromszor ismételjük meg az egészet, majd a legfelső, negyedik tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben 40-60 perc alatt készre sütjük az egészet. hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése