Füstölt sajtos töltött cukkini

A minap nagyon jó árban találtunk tölteni való cukkinit a piacon, így habozás nélkül vettünk belőle egy nagyobbat, hogy majd készítünk belőle egy jó kis töltött cukkinit. Hazaérve neki is álltunk az interneten keresgélni a számunkra megfelelő receptet, amit végül az én drága feleségem meg is talált az www.infogyor.hu  oldalon. A receptet átnézve rögtön tudtuk, hogy ez lesz az, ami nekünk kell, csak éppen kicsit módosítani kell a saját ízlésünknek, és igényeinknek megfelelően. Így történt, hogy egy kicsit átvariáltuk a fűszerezést, valamint a darált csirkemell helyett kockákra vágott csirkemellet tettünk bele, mert azt jobban szeretjük, gusztusosabbnak tartjuk... ...az eredmény pedig egy igazán ínycsiklandó finomság lett, ami annyira ízlett nekem is, és az én drága feleségemnek is, hogy egészen biztosan fogunk még ilyet készíteni a jövőben. :-) Hozzávalók a füstölt sajtos cukkinihez: - 1 nagyobb cukkíni - 1 nagyobb fej vöröshagyma - 30 dkg csirkemell - 20 dkg gomba - 4 m...
A minap nagyon jó árban találtunk tölteni való cukkinit a piacon, így habozás nélkül vettünk belőle egy nagyobbat, hogy majd készítünk belőle egy jó kis töltött cukkinit. Hazaérve neki is álltunk az interneten keresgélni a számunkra megfelelő receptet, amit végül az én drága feleségem meg is talált az www.infogyor.hu oldalon. A receptet átnézve rögtön tudtuk, hogy ez lesz az, ami nekünk kell, csak éppen kicsit módosítani kell a saját ízlésünknek, és igényeinknek megfelelően. Így történt, hogy egy kicsit átvariáltuk a fűszerezést, valamint a darált csirkemell helyett kockákra vágott csirkemellet tettünk bele, mert azt jobban szeretjük, gusztusosabbnak tartjuk...



...az eredmény pedig egy igazán ínycsiklandó finomság lett, ami annyira ízlett nekem is, és az én drága feleségemnek is, hogy egészen biztosan fogunk még ilyet készíteni a jövőben. :-)

Hozzávalók a füstölt sajtos cukkinihez:
- 1 nagyobb cukkíni
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 4 mokkáskanál házi ételízesítő
- petrezselyemzöld
- 2 dl főzőtejszín
- 2 db paradicsom
- 8 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- kevés őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál liszt
- kevés étolaj

Füstölt sajtos töltött cukkini elkészítése:
A cukkínit jól megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belső részét kikaparjuk (ha már magja is van, akkor a magokat kiszedjük a kikapart belső részből, mert azok nem kellenek. A magokat kidobjuk, a kikapart belső részt pedig félre tesszük, mert megy vissza a töltelékbe majd.). Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, beletesszük a megtisztított, apróra vágott gombát és a kisebb kockákra vágott csirkehúst. Fedő alatt lassú tűzön félpuhára pároljuk. Eddigre már a csirkehús levet is enged. Beletesszük a házi ételízesítőt, a cukkíni kikapart belsejét és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átpréseljük, majd hozzáadjuk azt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig főzzük az egészet, míg puha nem lesz a hús.

 

Amikor megfőtt, hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot, és a tejszínt. majd addig főzzük, míg a sajt teljesen el nem olvad benne. Valószínűleg nem lesz elég sűrű, amin a két kanál liszttel segíthetünk. Amikor már krémes az állaga, elővehetjük az előzőleg kettévágott, kikapart belsejű cukkinit. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd arra rá a cukkiniket. A belsejüket töltsük meg a töltelékkel, majd a tetejére reszeljünk jó vastagon sajtot.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Sajnos nem tudjuk megmondani, ez mennyi idő lesz, mert a cukkinik "korától" függ. Nagyobb, öregebb cukkini esetében ez akár egy óra is lehet, kisebbeknek kevesebb is elegendő lehet. Érdemes rendszeresen bekukkantani, és tűpróbát végezni a cukkinin.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk ehhez a finomsághoz. Mi csak egyszerűen tört burgonyával ettük, de természetesen bármilyen köret jó hozzá. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu