A süti készen lett hamar, és nem lett rossz, de rögvest levontunk több tanulságot is, amelyek közül a legfontosabb, hogy a sárgabarack egy ilyen édes környezetben nagyon savanyúnak tud hatni. Ezért, aki nem szereti a savanykásabb ízeket az édes sütikben, azok vagy sárgabarackbefőttből készítsék el, vagy ha az nincsen kéznél, akkor a sárgabarackot az említett sárgabarackbefőttnél leírt felöntőlében főzzék 5-10 percet alacsony lángon, és utána tegyék a sütibe (természetesen, ha valakinek más receptúra alapján készült sárgabarackbefőttje van, az is jó lesz). Akit azonban nem zavarnak a savanykásabb ízek, nyugodtan készíthetik friss sárgabarackból is. :-)
Hozzávalók a sárgabarackos pitéhez:
- 4 tojás
- 16 púpozott evőkanál liszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 kis pohár tejföl
- 2 dl étolaj
- kb. 0.5 kg sárgabarack, vagy sárgabarackbefőtt
Sárgabarackos pite elkészítése:
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá... :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése