Már egy ideje gondolkodik rajta az én egyetlenem, hogy belefogjon a bonbon készítésébe, de valahogy eddig nem kezdett hozzá. Tervbe van véve több fajta bonbon elkészítése is, de először valami egyszerűbbel akart megpróbálkozni. Jelen esetben Karácsonyról megmaradt bolti marcipánnal dolgozott, de ami késik nem múlik, ki fogjuk próbálni a házi marcipán készítését is. Természetesen arról is be fogunk számolni a blogunkban. De addig is... Ezt ki ne hagyjátok!
Hozzávalók a marcipános bonbonhoz:
- marcipán
- 65% étcsokoládé
Marcipános bonbon elkészítése:
Jó minőségű étcsokit (nálunk 65%-os) felolvasztunk gőz fölött, majd egy szilikon bonbon formát kikenünk a csokival. A felesleget lecsepegtetjük (pár percig tartsuk fejjel lefelé egy sütőpapírra - később ezt a csokit, ha megdermedt, fel tudjuk szedni, és elrakni a következő felhasználáshoz). Aztán hűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Mikor kész a csokihüvely, ízlés szerint töltjük (jelen esetben marcipánnal készült). Arra ügyeljünk, hogy hagyjunk helyet a lezárásnak, tehát ne színültig töltsük meg a csokihüvelyeket. Majd melegítsük fel a csokit újra, zárjuk le a bonbonokat, és tegyük hűtőbe fél órára ismét. Ha megszilárdult, óvatosan pattintsuk ki a formából, és már nasizhatunk is! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése