Marcipános bonbon

Már egy ideje gondolkodik rajta az én egyetlenem, hogy belefogjon a bonbon készítésébe, de valahogy eddig nem kezdett hozzá. Tervbe van véve több fajta bonbon elkészítése is, de először valami egyszerűbbel akart megpróbálkozni. Jelen esetben Karácsonyról megmaradt bolti marcipánnal dolgozott, de ami késik nem múlik, ki fogjuk próbálni a házi marcipán készítését is. Természetesen arról is be fogunk számolni a blogunkban. De addig is... Ezt ki ne hagyjátok! Hozzávalók a marcipános bonbonhoz: - marcipán - 65% étcsokoládé Marcipános bonbon elkészítése: Jó minőségű étcsokit (nálunk 65%-os) felolvasztunk gőz fölött, majd egy szilikon bonbon formát kikenünk a csokival. A felesleget lecsepegtetjük (pár percig tartsuk fejjel lefelé egy sütőpapírra - később ezt a csokit, ha megdermedt, fel tudjuk szedni, és elrakni a következő felhasználáshoz). Aztán hűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Mikor kész a csokihüvely, ízlés szerint töltjük (jelen esetben marcipánnal készült). A...
Már egy ideje gondolkodik rajta az én egyetlenem, hogy belefogjon a bonbon készítésébe, de valahogy eddig nem kezdett hozzá. Tervbe van véve több fajta bonbon elkészítése is, de először valami egyszerűbbel akart megpróbálkozni. Jelen esetben Karácsonyról megmaradt bolti marcipánnal dolgozott, de ami késik nem múlik, ki fogjuk próbálni a házi marcipán készítését is. Természetesen arról is be fogunk számolni a blogunkban. De addig is... Ezt ki ne hagyjátok!



Hozzávalók a marcipános bonbonhoz:
- marcipán
- 65% étcsokoládé

Marcipános bonbon elkészítése:
Jó minőségű étcsokit (nálunk 65%-os) felolvasztunk gőz fölött, majd egy szilikon bonbon formát kikenünk a csokival. A felesleget lecsepegtetjük (pár percig tartsuk fejjel lefelé egy sütőpapírra - később ezt a csokit, ha megdermedt, fel tudjuk szedni, és elrakni a következő felhasználáshoz). Aztán hűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Mikor kész a csokihüvely, ízlés szerint töltjük (jelen esetben marcipánnal készült). Arra ügyeljünk, hogy hagyjunk helyet a lezárásnak, tehát ne színültig töltsük meg a csokihüvelyeket. Majd melegítsük fel a csokit újra, zárjuk le a bonbonokat, és tegyük hűtőbe fél órára ismét. Ha megszilárdult, óvatosan pattintsuk ki a formából, és már nasizhatunk is! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu