Most azonban, hogy itt van megint a friss gyümölcsük szezonja, és elkezdtük (első körben az eperrel) feltölteni velük a fagyasztószekrényt télire, előkerült a tavalyi parasztbarack. Mivel a feleségem éppen gyümölcslevest készült főzni, az az ötletünk támadt, hogy ez a barack lesz az alapja, és mivel amúgy is van egy kesernyés-savanykás felhang az ízében, meggyel és cseresznyével fogjuk párosítani. Hogy fogyjon a tavalyi befőtt maradéka, egy üveg meggybefőtt és egy üveg cseresznyebefőtt került a levesbe az egy kilónyi barack mellé. Az eredmény egy nagyon, nagyon finom gyümölcsleves lett...
Hozzávalók a parasztbarackos gyümölcsleveshez:
- 1 üveg meggybefőtt (720 ml)
- 1 üveg cseresznyebefőtt (720 ml)
- 1 kg parasztbarack
- 1 liter víz
- 4 evőkanál kristálycukor
- pár darab szegfűszeg (ízlés szerint)
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj (vagy néhány darabka egész)
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliapuding por
Parasztbarackos gyümölcsleves elkészítése:
Ha készen vagyunk, zárjuk el alatta lángot, hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe. Hogy az ízek kellően összeérjenek, nem árt ha legalább 5-6 órát tölt a hűtőben. Az én drágám délután főzte meg, és másnap ebédre ettünk belőle először. Akkor már igazán finom volt. :-)
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a parasztbarackos gyümölcsleveshez...
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése