csirke , csirkemell , ragu , rizi-bizi , sült , sült hús , zöldség ,

Sült csirkemell paradicsomos zöldségraguval

Miután már lassan egy éves a blog, és a férjem állandóan azzal unszol, hogy miért nem írok már én is receptet a közös blogunkba, ezt most megteszem. 😊 Ennek a gyors és finom ételnek a receptjét az egyik receptújságban találtam, és azon nyomban megtetszett. Azért nem tudom az újságot megnevezni, mert miután kiírtam belőle a receptet a saját kis négyzethálós füzetembe, az újság kidobásra került. Akkoriban ugyanis még nem vezettünk gasztroblogot. Na de maradjunk a lényegnél: ez a zöldséges-csirkemelles étel annyira finom, hogy nagyon. Azóta is rendszeresen készítjük ezt a finomságot (is) . Mi egy kis rizi-bizivel szeretjük, mert úgy sokkal kiadósabb, valamint a csirkemellet a férjem egy kicsit másképpen készíti, mint az eredeti receptben volt - így sokkal finomabb is... Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 40 perc Összesen ennyi idő: 60 perc Adag: 5 főre Sült csirkemell rizibizivel és zöldségraguval hozzávalói: 60 dkg csirkemell

Miután már lassan egy éves a blog, és a férjem állandóan azzal unszol, hogy miért nem írok már én is receptet a közös blogunkba, ezt most megteszem. 😊 Ennek a gyors és finom ételnek a receptjét az egyik receptújságban találtam, és azon nyomban megtetszett. Azért nem tudom az újságot megnevezni, mert miután kiírtam belőle a receptet a saját kis négyzethálós füzetembe, az újság kidobásra került. Akkoriban ugyanis még nem vezettünk gasztroblogot.

Na de maradjunk a lényegnél: ez a zöldséges-csirkemelles étel annyira finom, hogy nagyon. Azóta is rendszeresen készítjük ezt a finomságot (is). Mi egy kis rizi-bizivel szeretjük, mert úgy sokkal kiadósabb, valamint a csirkemellet a férjem egy kicsit másképpen készíti, mint az eredeti receptben volt - így sokkal finomabb is...

Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 40 perc Összesen ennyi idő: 60 perc Adag: 5 főre
Sült csirkemell rizibizivel és zöldségraguval hozzávalói:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • konyhasó
  • őrölt fehér bors
  • 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5-6 evőkanál étolaj
  • 50 dkg darabolt (lehetőleg héj nélküli) konzervparadicsom
  • 1 kis csokor friss - vagy 1 kiskanálnyi szárított bazsalikom
  • egy kevés kristálycukor
  • házi ételízesítő
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt rozmaring
Sült csirkemell rizibizivel és zöldségraguval elkészítése:

Az eredeti recept szerint a csirkemellek szeletelve voltak, és serpenyőben voltak sütve, de az úgy nagyon kiszárad, mi pedig úgy szeretjük, ha nem száraz. A férjem foglalkozott a hússal, míg én a köretet készítettem. A húst megtisztította és nagyobb darabokra vágta. Öntött egy kis étolajat egy hőálló sütőtálba, majd abba pakolta egymás mellé a húsokat. Megsózta, megborsozta, szórt rá egy kevés házi ételízesítőt, egy csipetnyi rozmaringot, és egy kevéske kakukkfüvet. Öntött alá egy deciliter csapvizet, majd az edényt alufóliával lefedve betolta a 180-200 fokos sütőbe, ahol nagyjából 3/4 órát párolódott. Ezt követően kiszedte a sütőből, levette a tetejéről az alufóliát, majd visszatolta még egy 15-20 percre, hogy megpiruljon a teteje. Ezzel a hús kész is volt.

A körethez a zöldségkeveréket enyhén sós vízben megfőztem, majd leszűrtem. Egy serpenyőben a zúzott fokhagymát a fele olajon megfuttattam, végül a konzervparadicsomot ráöntöttem. Enyhén megsóztam, megborsoztam, kevés cukorral ízesítettem, majd a bazsalikommal fűszereztem, és a zöldséget hozzáadtam. Amikor készen lett a zöldségragu, nekiálltam a rizi-bizi elkészítésének, aminek a készítését most nem írom le. Mikor minden készen lett, akkor a fotón is látható módon tálaltuk, és jól teletömtük vele a pocakunkat... 😊

Isteni finom étel, és nagyon gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek hozzá! 😊

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu