Kurkumás sült csirkecombok házi fűszersóval

Szeretem a sült húsokat, köztök nem is kicsit a sült csirkecombokat. Szeretem továbbá a finom fűszereket, és azok ízkavalkádjait, így amikor csak lehet, magam készítem a sült húsokhoz a fűszersókat. Korábban már közzé tettünk egy sült csirkecombok házi fűszersóval receptet, de ez most egészen más lesz. Természetesen mint mindig, most is a fokhagyma lesz az alapja az egésznek, de ezúttal egy kicsit merészebben kísérleteztem, mert összeengedtem a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet a kurkumával, a majorannával és a petrezselyemmel... ...de egyetlen percre sem bántam meg. Annyira finom lett ez a kísérletem, hogy úgy döntöttem, mindenképpen megosztom a nagyvilággal a receptet, hátha más is kedvet kap az ízek kavalkádjához... Hozzávalók a kurkumás sült csirkecombhoz: - 4 db egész csirkecomb - késhegnyi őrölt kurkuma - 2 csipet fokhagyma granulátum - 2 csipet morzsolt majoranna - 2 csipet morzsolt petrezselyem - 2 mokkáskanál morzsolt kakukkfű - 3 mokkáskanál morzsolt r...
Szeretem a sült húsokat, köztök nem is kicsit a sült csirkecombokat. Szeretem továbbá a finom fűszereket, és azok ízkavalkádjait, így amikor csak lehet, magam készítem a sült húsokhoz a fűszersókat. Korábban már közzé tettünk egy sült csirkecombok házi fűszersóval receptet, de ez most egészen más lesz. Természetesen mint mindig, most is a fokhagyma lesz az alapja az egésznek, de ezúttal egy kicsit merészebben kísérleteztem, mert összeengedtem a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet a kurkumával, a majorannával és a petrezselyemmel...



...de egyetlen percre sem bántam meg. Annyira finom lett ez a kísérletem, hogy úgy döntöttem, mindenképpen megosztom a nagyvilággal a receptet, hátha más is kedvet kap az ízek kavalkádjához...

Hozzávalók a kurkumás sült csirkecombhoz:
- 4 db egész csirkecomb
- késhegnyi őrölt kurkuma
- 2 csipet fokhagyma granulátum
- 2 csipet morzsolt majoranna
- 2 csipet morzsolt petrezselyem
- 2 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
- 3 mokkáskanál morzsolt rozmaring
- 2 teáskanál konyhasó
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 dl csapvíz
- fél deci étolaj
- alufólia a takaráshoz

Kurkumás sült csirkecomb elkészítése:
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd osszuk ketté. Vegyünk elő egy hőálló sütőtálat, öntsük bele az étolajat. A fokhagymák egyik felét karikázzuk fel, és osszuk el a sütőtálban. A szépen megtisztított csirkecombokat fektessük szorosan egymás mellé a tálban, majd a tetejét szórjuk meg alaposan az alábbiak szerint elkészített fűszersóval. Ezt követően a fokhagymák másik felét is karikázzuk fel, és szórjuk el a húsok tetején. Ha megvagyunk, öntsünk alá vizet, majd alufóliával fedjük le, hogy az alatt főjön, párolódjon meg a hús. Toljuk be a 180-200 fokra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából egy óra alatt puhára fő. Ezután vegyük ki a sütőből, szedjük le a tetejéről az alufóliát, és toljuk vissza a sütőbe anélkül még egy jó félórára, hogy szépen megpiruljon, megsüljön a teteje. Amikor már szép színe van, kivehetjük, készen van.

Kurkumás fűszersó elkészítése:

Nem kell egy nagy mutatványra készülni, mert roppant egyszerű a történet. A hozzávalóknál említett fűszerekből a szintén ott megadott mennyiségnyit a sóval együtt tegyünk egy mozsárba, majd őröljük porrá. A kurkumától szép színe lesz a fűszersónknak, a rozmaring és a kakukkfű pedig igazán kellemes illatot kölcsönöz neki. A többi az íz miatt kell. Ha összeőröltük az egészet, akkor már csak rá kell szórni a húsra. Igazán finom, és ráadásul gyorsan elkészíthető. Ami pedig egyáltalán nem mellékes, hogy nincs benne semmilyen adalékanyag, vagy tartósító, mint ahogy az általában szokott lenni a boltban kapható, előre gyártott fűszersókkal. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek, hogy házilag keverjen magának fűszersót.

Az elkészül sültet ehetjük bármilyen körettel, amit szeretünk. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu