Tojásos lecsó virslivel és petrezselyemmel

A lecsót sosem tudjuk megunni. Idén nyáron már raktunk el lecsót télire , most csak napi fogyasztásra készítettünk egy kétszemélyes adagot, mert annyira szeretjük. Ezúttal nem natúr változat került az asztalra, hanem a tojással és virslivel dúsított változata. Mivel a tojáshoz szerintem nagyon jól passzol a morzsolt petrezselyem, ezért ebbe a lecsóba a csipetnyi bazsalikom mellé petrezselyem is került. A végeredmény egy igazán jó, sűrű és ízletes étek lett. Tudjuk, hogy ez egy nagyon egyszerű étel, de mivel blogunkat nem csak azoknak szánjuk, akik már otthonosan mozognak a konyhában, így gondoltuk, megosztjuk ezt a receptet is... Hozzávalók a tojásos lecsóhoz két főre: - 1 kg paprika (a legjobb vegyesen sárga, piros) - 1 kg paradicsom - 2 fej vöröshagyma - 1 csipet morzsolt petrezselyem - 1 csipet morzsolt bazsalikom - 2 db tojás - 4 szál virsli - konyhasó - késhegynyi fűszerpaprika - késhegynyi őrölt bors - étolaj vagy sertés zsír Tojásos lecsó elkészí...
A lecsót sosem tudjuk megunni. Idén nyáron már raktunk el lecsót télire, most csak napi fogyasztásra készítettünk egy kétszemélyes adagot, mert annyira szeretjük. Ezúttal nem natúr változat került az asztalra, hanem a tojással és virslivel dúsított változata. Mivel a tojáshoz szerintem nagyon jól passzol a morzsolt petrezselyem, ezért ebbe a lecsóba a csipetnyi bazsalikom mellé petrezselyem is került. A végeredmény egy igazán jó, sűrű és ízletes étek lett. Tudjuk, hogy ez egy nagyon egyszerű étel, de mivel blogunkat nem csak azoknak szánjuk, akik már otthonosan mozognak a konyhában, így gondoltuk, megosztjuk ezt a receptet is...

Hozzávalók a tojásos lecsóhoz két főre:
- 1 kg paprika (a legjobb vegyesen sárga, piros)
- 1 kg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csipet morzsolt petrezselyem
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
- 2 db tojás
- 4 szál virsli
- konyhasó
- késhegynyi fűszerpaprika
- késhegynyi őrölt bors
- étolaj vagy sertés zsír

Tojásos lecsó elkészítése:
A lecsó egy roppant egyszerűen elkészíthető étel, ugyanakkor nagyon finom. A tojásos lecsó is éppen úgy indul, mint a natúr. A hagymát vágjuk fel kockákra, vagy karikákra, ki hogyan szereti. A paprikát tisztítsuk meg, csumázzuk ki, majd vágjuk karikákra, és tegyük félre. A paradicsomokat vagy paradicsomnyomón préseljük át, vagy ha az nem áll rendelkezésünkre, akkor hámozzuk meg. Ehhez egy lábasban forraljunk vizet, és a tetején kereszt alakban bevágott egész paradicsomokat merítsük bele egy percre, majd szedjük ki. Ekkor a héját könnyen el tudjuk távolítani. Mi ezzel most nem vacakoltunk, átnyomtuk a paradicsomnyomón. :-)

Ha ezzel is megvagyunk, akkor egy lábasban kevés olajon dinszteljük meg a hagymát. Ha már üveges, mehet mellé a paprika, azt is dinszteljük kicsit, majd mikor már kellemes paprika illat árasztja el a konyhát, mehet rá a lepaszírozott paradicsom. Ne ijedjünk meg, ha paprikát nem lepi el a paradicsom leve. Pár perc forralás után a paprika össze fog esni, és ha a paradicsom elég lédús volt, akkor megússzuk víz hozzáadása nélkül. Adjuk hozzá a fűszereket, majd főzzük addig, míg a paprika megfő. Ekkor adjuk hozzá a karikákra vágott virslit, és főzzük még pár percig. ha megfőtt, a két tojást törjük fel egy tálkába, keverjük el, mintha rántottához készülnénk, majd a lecsó folyamatos kevergetése mellett öntsük hozzá a tojást. Folyamatosan kavargassuk, hogy nehogy egy nagy darabban főjön meg benne a tojás. Ha megfőtt, készen van.

Ha télire eltett lecsóból készítjük:
Ez esetben a művelet egyszerűbb. A hagymát felvágjuk, megdinszteljük, majd az üveges lecsót ráöntjük, fűszerezzük, és pár perc alatt összefőzzük az ízeket. Innen minden a fentiek szerint folytatódik: fűszerek, virsli, tojás, főzés, tálalás...

Tálaljuk melegen friss kenyérrel. Mindenkinek jó étvágyat hozzá. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu