Sport szelet házilag

Bizonyára mindenki ismeri a boltokban már sok tíz éve kapható finomságot, a sport szeletet. Mi is nagyon szeretjük a feleségemmel. Szerencsére  az én drágám megtalálta a receptjét a világhálón, így azóta ezt sem kell a boltban megvennünk. És bár nem a legegészségesebb nassolni való, de azért, ha az ember odafigyel magára, akkor néha megengedheti, hogy egy kicsit több édességet egyen, mint máskor. Ezt aztán kompenzálni lehet testmozgással, vagy az étkezés többi összetevőjével való ellensúlyozásával. A feleségem nagyjából két-három havonta készít belőle egy nagyobb adagot, amit aztán több hétig majszolgatunk, mert jó sokáig eláll a hűtőben. :-) Az eredeti recepten azonban módosítanunk kellett, mert egyrészt a leírt adaggal túl édes volt, másrészt túlságosan rumos volt az íze. Így most a saját ízlésünk szerinti mennyiségekkel számoljuk a hozzávalókat. Hozzávalók a sport szelethez: - 15 dkg margarin - 42 dkg porcukor - 20 dkg tejpor - 10 dkg kakaópor - 20 dkg ét torta...
Bizonyára mindenki ismeri a boltokban már sok tíz éve kapható finomságot, a sport szeletet. Mi is nagyon szeretjük a feleségemmel. Szerencsére  az én drágám megtalálta a receptjét a világhálón, így azóta ezt sem kell a boltban megvennünk. És bár nem a legegészségesebb nassolni való, de azért, ha az ember odafigyel magára, akkor néha megengedheti, hogy egy kicsit több édességet egyen, mint máskor. Ezt aztán kompenzálni lehet testmozgással, vagy az étkezés többi összetevőjével való ellensúlyozásával. A feleségem nagyjából két-három havonta készít belőle egy nagyobb adagot, amit aztán több hétig majszolgatunk, mert jó sokáig eláll a hűtőben. :-) Az eredeti recepten azonban módosítanunk kellett, mert egyrészt a leírt adaggal túl édes volt, másrészt túlságosan rumos volt az íze. Így most a saját ízlésünk szerinti mennyiségekkel számoljuk a hozzávalókat.

Hozzávalók a sport szelethez:
- 15 dkg margarin
- 42 dkg porcukor
- 20 dkg tejpor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg ét tortabevonó
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1,2 dl csapvíz
- fél rum aroma

Sport szelet elkészítése:
Egy kisebb tepsit béleljünk ki alufóliával, majd keverjük össze a kakaót a tejporral. Egy kis lábasba öntsük bele a rum aromát, a margarint, a vizet, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön forrástól számítva két-három percig főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejpor-kakaó keverékét, és még melegen a kibélelt tepsibe öntjük. Ezt követően tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk pihenni néhány órát.

Mikor kellően lehűlt és megszilárdult, akkor egy lábasban olvasszuk fel az ét tortabevonót, majd két fázisban kenjük meg csokival a sport szelet alját és tetejét is. Vigyázzunk, mert könnyen törik a tábla. Akinek úgy jobban tetszik, az előre felszeletelheti, majd utána a darabokat egyenként bevonhatja csokival. A feleségem egybe szokta az egész táblát bevonni, majd utána szeletelni. A végeredmény így is, úgy is egy ízletes majszolni való. :-)

A recept forrása: Alíz konyhája

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu