Kiváltképp egészséges, hiszen a benne lévő zöldségek tele vannak vitaminokkal, amelyek bennük is maradnak lévén, hogy semmilyen hőkezelésen (sütés, főzés) nem mennek keresztül. Emiatt is mi nagyon szeretjük a salátákat. Ez például az egyik kedvencem, és mivel tegnap sült hús volt (Natúr szelet sertéskarajból rizibizivel), így az én egyetlenem elkészítette mellé ezt a finomságot. Jól is esett abban a nagy melegben egy jó hideg saláta... :-)
- 1 db lila hagyma (mi kihagytuk most)
- 3 db paradicsom
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 kisebb kígyóuborka, vagy fürtös uborka
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl natúr joghurt
- kapros-joghurtos öntet
Hozzávalók tekintetében nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat, mert szinte bármit beletehettek, amit szerettek, és összepasszol a kapros-joghurtos öntettel. Mondjuk kellőképp fanyar ízt kölcsönözhet neki a fekete olívabogyó, vagy épp jól feldobhatja a zöld olívabogyó. Tehettek bele akár gyöngyhagymát is a lila hagyma helyett, vagy mellé. Gazdagíthatjátok zöld fűszerekkel is akár...
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése