Cukkini fasírt

A cukkiniből sosem lehet elég. A feleségemmel mindketten nagyon szeretjük, mert sokféleképpen fel lehet dolgozni, és minden formájában remek íze van. Ezért úgy döntöttünk, hogy a mai paradicsomos káposztához a hagyományos fasírt helyett cukkiniből készült fasírtot fogunk enni. Nem bántuk meg, mert nagyon finom lett. A paradicsom és a cukkini meg amúgy is nagyon jól összepasszolnak... Hozzávalók a cukkini fasírthoz: - 3 salátacukkini - 2 zsemle - 2 tojás - 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém ) - 1 közepes fej vöröshagyma  (vagy 1 evőkanál  házi vöröshagymakrém ) - fél csokor petrezselyem - őrölt bors - konyhasó Cukkini fasírt elkészítése: A cukkiniket alaposan mossuk meg, végeiket vágjuk le (nem kell meghámozni őket), majd a sajtreszelő nagyobbik reszelőjén reszeljük le egy tálba. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és adjuk a cukkinihez. A fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet- Sóz...
A cukkiniből sosem lehet elég. A feleségemmel mindketten nagyon szeretjük, mert sokféleképpen fel lehet dolgozni, és minden formájában remek íze van. Ezért úgy döntöttünk, hogy a mai paradicsomos káposztához a hagyományos fasírt helyett cukkiniből készült fasírtot fogunk enni.



Nem bántuk meg, mert nagyon finom lett. A paradicsom és a cukkini meg amúgy is nagyon jól összepasszolnak...

Hozzávalók a cukkini fasírthoz:
- 3 salátacukkini
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- 1 közepes fej vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
- fél csokor petrezselyem
- őrölt bors
- konyhasó

Cukkini fasírt elkészítése:
A cukkiniket alaposan mossuk meg, végeiket vágjuk le (nem kell meghámozni őket), majd a sajtreszelő nagyobbik reszelőjén reszeljük le egy tálba. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és adjuk a cukkinihez. A fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet- Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat és a beáztatott, majd jól kinyomkodott zsemléket. Keverjük össze annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen. Formáljunk belőle pogácsákat, vagy golyókat, és forró olajban süssük át alaposan, majd szedjük ki papírtörlővel kibélelt edénybe.

Ez az ínycsiklandozó finomság remek kiegészítője lehet különböző főzelékeknek, de akár önmagában is fogyasztható. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu