Hozzávalók az almás piskótához:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dkg kakaópor
- 50-60 dkg alma
- fél csomag sütőpor
- 4 tojás
- fahéj és porcukor a szóráshoz
A tésztához a tojásokat törjük fel, majd keverjük hozzá a porcukrot, majd verjünk belőle habot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt adagoljuk hozzá a tojásos masszához. A tészta felét öntsük a tepsiben sorakozó almákra, a másik felébe keverjük bele a kakaóport, és ezt öntsük következő rétegként a tepsibe. 160 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután elkészültünk, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10-20 percig hűlni a tepsiben, majd egy tálcára fordítsuk át, és szedjük le róla a sütőpapírt. Így az almás rész lesz a teteje. Ízlés szerint daraboljuk egy vagy két alma gerezdenként. A tetejét fahéjjal kevert porcukorral szórjuk meg, és úgy tálaljuk.
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Elkészítettem tegnap. Gyorsan el is fogyott :) egyszerű és nagyon ízletes! Köszönöm a receptet, megmarad állandó receptnek a konyhámban.
VálaszTörlésA párom szerint legközelebb egy kis tejszínhabot tegyünk a tetejére, mert úgy is biztosan finom. Kifogjuk úgy is próbálni.
Örülök, hogy ízlett. Ez egy ilyen hirtelen süti, mert nagyon gyorsan elkészíthető. :-) Majd lehet, mi is kipróbáljuk tejszínhabbal (is). :-)
TörlésHa nincs szilikonos sütőpapír akkor ,hogy süssük,hogy biztos ilyen szép legyen?? Nagyon guszta,szeretném megsütni.
VálaszTörlésSzia!
TörlésHa nincsen szilikonos sütőpapírod, akkor megpróbálhatod azt, hogy kivajazod a tepsit, és megszórod zsemlemorzsával úgy, hogy rendesen befedje azt. Elvileg ennek is működnie kell, de garanciát nem tudok rá adni, mert így még nem próbáltuk... :-)
Még nyáron megsütöttem, azt hittem elajulok olyan finom volt. A hétvégén újra eszembe jutott, és rettegtem, h nem találom meg a neten.. De sikerült ❤️ köszönjük ❤️
VálaszTörlésIratkozz fel a blogra, és akkor nem maradsz le egyetlen receptünkről sem, bár az utóbbi években ritkán került fel új. Örülünk, hogy sikerült. :)
Törlés