Méghozzá úgy, hogy mind a tíz ujjamat megnyaltam utána. Sajnos a forrást már nem tudjuk megjelölni, hogy honnét való a recept, mert az én drágám azonnal jegyzetfüzetbe másolta ahelyett, hogy a kedvencekhez adta volna. Ez úton is köszönet a kedves idegennek, akinek most a receptjét megosztjuk... :-)
- 1 l víz
- 35 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 csomag vanília puding (főzős)
- 9 db tojásfehérje (ne ijedjen meg senki, mihez kezd 9 db tojás sárgájával, mert készíthet belőle csörögefánkot, amihez pont csak sárgája kell, és szintén nagyon finom)
Nagyjából hat deciliter vizet beleöntünk egy lábasba a cukor másik felével, és felforraljuk. Eközben a maradék vízben simára keverjük a pudingporokat (mind a négyet), és ezt a forrásban lévő vízbe öntjük. Egy két perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot, majd egy-két percre ismét visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetjük.
Az egyik lapot óvatosan vágjuk akkora kockákra, amilyen méretű krémeseket szeretnénk. A másik lapra kenjük fel a krémet, ügyelve arra, hogy egyenletesen legyen eloszlatva, majd helyezzük sorban a tetejére a másik lapból előállított darabkákat. Ezt az egészet célszerű valamilyen sütemény kerettel végezni, hogy a krém a helyén maradjon.
Ezzel készen is volnánk, mehet pár órára a hűtőbe. Tálaláskor porcukorral hintsük meg a tetejét. Mindenkinek jó étvágyat a krémeshez. :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
"Mindig attól félt, hogy abban valami ördöngösség van, és nem mert nekiállni." Ezzel én is így vagyok, de erőt veszek magamon, és mégis neki esek. Ezek után. :) Nemrég bukkantam erre az oldalra, és a barátságos mivolta nagyon megfogott! Csak így tovább! Mi árgus szemekkel figyelünk! ;) J-P. Kata
VálaszTörlésSzervusz Kata!
TörlésIgazán örülök, hogy tetszik a blogunk, igyekszünk a továbbiakban is ilyennek megtartani. A krémest pedig csak készítsd el nyugodtan, aztán majd gyere vissza, és meséld el a tapasztalataidat. :-)
Én is ezt a fajta krémest készítem, mostanában a víz-és tej, fele-fele arányban van benne. A tojásfehérjéket gyűjteni szoktam, kis edényben fagyasztóban hosszú ideig el áll.
VálaszTörlésÍgy van. :)
TörlésNekünk is sok tojásfehérje szokott összegyűlni a fagyasztóban.