Fűszeres uborkasaláta tejföl nélkül...

A tegnapi ebédhez ( tepsis krumpli cukkinis lecsóval ) is ezt a saját ízesítésű uborkasalátát ettük. Fantasztikus volt. Szeretem a finoman fűszerezett ételeket, így néha kipróbálok ezt-azt. A klasszikus uborkasalátát is szeretem, a tejfölös uborkasalátát is szeretem, de mivel a tegnapi étel egy saját kreálmányom, így azt gondoltam, a mellé tálalt saláta is legyen egyedi. És jelentem, ez sikerült. Egyedi lett, pikáns lett, finom lett... Hozzávalók a fűszeres uborkasalátához: - 2 db kígyóuborka - 3 evőkanál 20%-os ételecet - 3 evőkanál kristálycukor - 1 mokkáskanál konyhasó - 5-10 koriandermag darabosra törve - 10-20 mustármag darabosra törve - késhegynyi őrölt színes bors - 1 mokkáskanál fűszerpaprika - ízlés őrölt chili paprika (kihagyható) - 2 mokkáskanál morzsolt petrezselyem - 1 liter víz Fűszeres uborkasaláta elkészítése: Az uborkát gyaluljuk le uborkagyalun. Mi hullámosra gyalultuk, de ezt egyéni igény szerint lehet más is. Az egy literhez adj...
A tegnapi ebédhez (tepsis krumpli cukkinis lecsóval) is ezt a saját ízesítésű uborkasalátát ettük. Fantasztikus volt. Szeretem a finoman fűszerezett ételeket, így néha kipróbálok ezt-azt. A klasszikus uborkasalátát is szeretem, a tejfölös uborkasalátát is szeretem, de mivel a tegnapi étel egy saját kreálmányom, így azt gondoltam, a mellé tálalt saláta is legyen egyedi. És jelentem, ez sikerült. Egyedi lett, pikáns lett, finom lett...

Hozzávalók a fűszeres uborkasalátához:
- 2 db kígyóuborka
- 3 evőkanál 20%-os ételecet
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 5-10 koriandermag darabosra törve
- 10-20 mustármag darabosra törve
- késhegynyi őrölt színes bors
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- ízlés őrölt chili paprika (kihagyható)
- 2 mokkáskanál morzsolt petrezselyem
- 1 liter víz

Fűszeres uborkasaláta elkészítése:
Az uborkát gyaluljuk le uborkagyalun. Mi hullámosra gyalultuk, de ezt egyéni igény szerint lehet más is. Az egy literhez adjunk három evőkanál 20%-os ecetet, három evőkanál kristálycukrot, egy mokkáskanál konyhasót, majd addig kevergessük, amíg teljesen el nem olvasd a só és a cukor is. Ekkor mehet bele a hozzávalóknál említett menyiségben az összes fűszer. Kevergessük kicsit, majd kóstoljuk meg. Ha szeretnénk, ízesítsük még ízlés szerint. A lének erősen ecetesnek kell lennie, és a többi fűszer is domináljon, mert a kígyóuborkából kiázó nagy mennyiségű víz fel fogja hígítani. Ha ez megvan, tegyük be a hűtőbe legalább 5-6 órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek benne. Ezt követően hidegen lehet tálalni. nekünk nagyon ízlett...

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu