Hát így lett az első fogás akkor a frankfurti leves. Önmagában ez még nem is annyira nagy szám, hiszen elég egyszerű étel ez. A jelen frankfurti leves attól különbözik a megszokottól, hogy erőleves kockával készült (ettől egyszerű a recept), és hétköznapi natúr virsli helyett füstli, azaz füstölt virsli került bele. Az egyik alkalommal ugyanis, amikor ezt az ételt kértem az én drágámtól, közölte velem, hogy most csak füstlivel tudja elkészíteni, mert csak az van ittjon. Mondtam, rakja bele, jó lesz azzal is. És nem is gondoltuk volna, hogy mennyivel finomabb lett tőle. Én mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy ha eddig még nem próbálta, akkor most próbálja ki füstlivel, ha szereti a füstölt ízeket...
Hozzávalók a frankfurti leveshez:
- 1 nagy csomag füstli (350 g)
- 1 fej kelkáposzta (~1,3 kg)
- 5-4 közepes burgonya
- 1 db erőleves kocka (vagy helyette minden külön-külön, ami a kockában benne van)
- konyhasó
Frankfurti leves elkészítése:
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Akkor most tartósítószer nuku, de leveskocka az igen?
VálaszTörlésNos, teljes mértékben nem lehet ezek nélkül a vackok nélkül élni sajnos. Néha vannak esetek, amikor szükség van az egyszerűségre. Ilyenkor az élet felülírhatja akár a saját szabályainkat is. Mutass nekem egy embert, aki mindig csak ezek nélkül készít ételt, és soha semmilyen mesterséges adalékot, vagy előre gyártott hozzávalót sem használ. Ilyen nincs. Sosem állítottam, hogy mi soha nem használunk ilyeneket. De ha mégis használunk valamilyen ok miatt, akkor mindig megjegyezzük, hogy lehet ezek nélkül is, de nekünk most így volt jó valami miatt. Mivel hosszabb utazás előtt álltunk, már nem mentünk le friss hozzávalókat vásárolni, mert ha nem fogynak el, megromlottak volna. Azt használtuk, ami otthon van. De ahogy a kérdésed hangvételéből is kitűnik, téged valószínűleg nem érdekel a magyarázatom, mert csak kötekedni akarsz. De itt nincsen kivel, mert ezt a blogot nem azoknak írjuk, akik "NÉVTELEN"-ül kötekednek, hanem azoknak, akiket valóban érdekelnek a receptjeink, még ha néha az egyszerűség kedvéért bűnbe is esünk a mesterséges anyagokat illetően. :-) További szép napot neked. ;-)
TörlésSzia!Itt vagyok én , aki soha nem használ leveskockát, Vegetát , vagy Delikátot. Tiltott fűszer nálam, nem jöhet be a konyhámba. A férjem azt mondja rá, a lusta asszony fűszere.
TörlésGratulálok! :-) Sokat főz a férjed? Esetleg van két-három apró vagy nagyobb gyerek is? Meg kert? Napi 10-12 óra munka? Költői kérdések ezek, nem várok rá választ. Csak a nagy többség ezekben él, és nem biztos, hogy lustának kellene őket nevezni, amiért nincs idejük mindent otthon, saját kezűleg legyártani...
TörlésÉn személy szerint senkit nem tartok lustának, senkit sem ítélek el, és legfőképpen senkit nem nézek le azért, mert leveskockát használ. Tehettem volna bele a saját, házilag elkészített vegetánkból is, de most nem azt választottam. Ennyi. :) Ezen felül mindenki úgy készíti, ahogyan neki jó.
Sziasztok!
VálaszTörlésA lencsefőzeléknél olvastam a fokhagymás rántásról, próbáljátok meg ennél is! Én csak felteszem főzni a kelkáposztát egy kis borssal, sóval, köménymaggal, később hozzáteszem a krumplit, aztán csinálok fokhagymás rántást ( kevés liszttel ), piros paprikát rá, vizet, aztán belekeverem a levesbe. Ezután teszem bele a virslit ( Füstlivel is szoktam) Próbáljátok ki, biztos ízleni fog így is. Egyébként a paradicsomos káposztát is ilyen rántással készítem + habarással.
Üdv, Niki
Szervusz!
TörlésKöszönjük szépen az ötletet, ki fogjuk próbálni. :-)
Hello, szerintem némi fűszerezés azért nem ártana neki, friss petrus legalább. Gyakorlatilag csak só van benne... pedig lenne néhány variáció. Fokhagyma, sárgarépa karikák... de lehet, hogy nekem mást jelent a frankfurti leves :)
VálaszTörlésSzia! Köszi a tippet. De a címben is az van, hogy egyszerű frankfurti leves. Ez egy teljesen egyszerű változat, amiben leveskocka van. És bár nem vagyunk leveskocka pártiak, de van, hogy mi is azt használunk a gyorsaság és az egyszerűség jegyében. Abban pedig van petrezselyem zöld is. Nekünk így nagyon ízlik, vagy így készítjük, vagy leveskocka helyett házi ételízesítővel, amiben szintén minden fűszerből van elegendő. Ezért nincs már benne pluszban semmi... ;-)
TörlésÉrtem :) Az a jó, hogy ízlések és pofonok ennyire különböznek, ettől olyan változatos a világ :)
TörlésSzia! Petrus nem való bele, de fokhagyma igen.Az igazi frankfurti leves tejfeles habarással készül.
Törlés... akkor készítsd úgy. :-)
TörlésMi viszont így szeretjük.
a legfontosabb a majoranna, az feltétlenül kell bele, egy teáskanállal.
VálaszTörlésSzervusz! Mi abba sosem rakunk majorannát! De ha te úgy szereted, rakjál bele. ;-)
Törlés