- Mohácsy - Porpáczy: A körte termesztése és nemesítése
- Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1955.
- Származása: ismeretlen, de minden gyümölcstermesztő államban eléggé elterjedt körtefajta.
- Érési ideje: június vége, július eleje.
- Termőképessége: igen termékeny
- Gyümölcse: kicsiny. Alakja szép körtealakú, elég hosszú kocsányú. Héja citromsárga, napos oldalán kissé aranysárga. Húsa fehér, olvadó, gyengén illatos.
- Minősége: igen jó piaci és asztali.
- Hajtásrendszere: fája erőteljes növésű.
- Termőhely igénye: mindenütt jól díszlik. Nálunk főként az Alföldön terjedt el.
- Gazdasági értéke: igen jó minősége mellett nagy értéke a koraisága. A múltban ebből a körtéből kivitelünk is volt. ma is többet kellene belőle termeszteni.
Nálunk található receptek ezzel a gyümölccsel.
Tavasszal majd ismét meglátogatjuk, és készítünk fotókat a virágzásról is, és kiegészítjük a leírást is.
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊