Házi sajt fűszeres olíva olajban...

Tegnapi posztunkban írtunk házi készítésű sajtról. Akkor azt a bejegyzést azzal az ígérettel zártuk, hogy majd írunk a fűszeres olívaolajban pácolt házi sajtról. Ma elkészítettünk belőle egy üveggel, és betettük a spájzba érni. A többi az idő dolga, de egészen biztosak vagyunk benne, hogy nagyon finom lesz. Hozzávalók 1db 500 ml-es üveghez: - szárított kaporlevél (őrölt) - szárított chili paprika (egész) - szárított rozmaring (őrölt) - szárított petrezselyem (őrölt) - szárított oregano (őrölt) - szárított kakukkfű (őrölt) - szárított bazsalikom (őrölt) - egész színes bors - 3-4 gerezd fokhagyma - egy fej lilahagyma - 30 dkg kapros-fokhagymás házi sajt - olíva olaj Nem kell megijedni a hozzávalók sokaságától, mert mindenből csak egy kevéske kell. Nem sokat ugyan, de némi érzéket igényel, hogy melyik ízből mennyit érdemes beletenni, de nem veszélyes szerintem. :-) Elkészítés: A lilahagymát karikázzuk fel, majd szedjük leveleire. A kapros-fokhagymás h...
Tegnapi posztunkban írtunk házi készítésű sajtról. Akkor azt a bejegyzést azzal az ígérettel zártuk, hogy majd írunk a fűszeres olívaolajban pácolt házi sajtról. Ma elkészítettünk belőle egy üveggel, és betettük a spájzba érni. A többi az idő dolga, de egészen biztosak vagyunk benne, hogy nagyon finom lesz.

Hozzávalók 1db 500 ml-es üveghez:
- szárított kaporlevél (őrölt)
- szárított chili paprika (egész)
- szárított rozmaring (őrölt)
- szárított petrezselyem (őrölt)
- szárított oregano (őrölt)
- szárított kakukkfű (őrölt)
- szárított bazsalikom (őrölt)
- egész színes bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- egy fej lilahagyma
- 30 dkg kapros-fokhagymás házi sajt
- olíva olaj

Nem kell megijedni a hozzávalók sokaságától, mert mindenből csak egy kevéske kell. Nem sokat ugyan, de némi érzéket igényel, hogy melyik ízből mennyit érdemes beletenni, de nem veszélyes szerintem. :-)

Elkészítés:
A lilahagymát karikázzuk fel, majd szedjük leveleire. A kapros-fokhagymás házi sajtot vágjuk nagyjából 1,5 x 1,5 centis kockákra. Az előzőleg alaposan kimosott és kiforrázott üvegbe öntsünk egy kis olívaolajat, és ezt folyassuk körbe az üveg falán, hogy olajos legyen. Ezzel elkerülhetjük, hogy a sajt hozzátapadjon majd. Tegyünk az üveg aljára némi fűszert, majd szépen kezdjük el megtölteni a kapros-fokhagymás házi sajt darabokkal és a lilahagymával, fokhagyma gerezdekkel, fűszerekkel úgy, hogy egyenletesen legyenek eloszlatva az üvegben. majd végül öntsük fel annyi olíva olajjal, ami teljesen ellep mindent (ha valami kilóg az olajból, az könnyen romlásnak indulhat). Én biztos, ami biztos az üveget nedves dunsztba helyeztem, és hagytam ott kihűlni. Ezt követően betettem a spájzba, és ott hagytam. Legalább két hét kell neki, hogy minden íz összeérjen, de amikor a lilahagyma már teljesen elveszíti színét, meg lehet ejteni az első kóstolót. :-)

Szerintem nagyon finom, mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Kipróbálom, nagyon finom csemegének látszik - sőt mi több különleges !

    VálaszTörlés
  2. Így meddig tartható el?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu