Bodzavirág-limonádé: finom, hűsít és még egészséges is...

Szeretem a bodzavirág illatát, ízét és aromáját. Készítettünk már belőle többféle finomságot is ( bodzaszörp , bodzavirágbor , bodzás házi joghurt , bodzavirágos puding ) , most pedig a bodzavirág-limonádén a sor. Az a legjobb a limonádékban, hogy friss alapanyagból készülnek főzés és tartósítás nélkül, így teljes mértékben benne maradnak a vitaminok, és az egészségünkre jótékony enzimek, ásványi anyagok... A bodzavirág-limonádé elkészítése annyira egyszerű, hogy akár teljesen kezdő háziasszonyok is bátran vállalkozhatnak rá, és egy garantáltan finom és hűsítő, ugyanakkor nagyon egészséges italt tehetnek az asztalra. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a kipróbálását, aki alapjában véve szereti a bodzát... Hozzávalók az bodzavirág-limonádéhoz: - 6-8 szép nagy bodzavirág - 3 liter víz - 2 evőkanál citromsav ízlés szerint, vagy 2 biocitrom ízlés szerint - 3-4 evőkanál kristálycukor (készülhet mézzel is) Csak biocitrom héja alkalmas emberi fogyasztásra, mert a boltban kapha
Szeretem a bodzavirág illatát, ízét és aromáját. Készítettünk már belőle többféle finomságot is (bodzaszörp, bodzavirágbor, bodzás házi joghurt, bodzavirágos puding), most pedig a bodzavirág-limonádén a sor. Az a legjobb a limonádékban, hogy friss alapanyagból készülnek főzés és tartósítás nélkül, így teljes mértékben benne maradnak a vitaminok, és az egészségünkre jótékony enzimek, ásványi anyagok...



A bodzavirág-limonádé elkészítése annyira egyszerű, hogy akár teljesen kezdő háziasszonyok is bátran vállalkozhatnak rá, és egy garantáltan finom és hűsítő, ugyanakkor nagyon egészséges italt tehetnek az asztalra. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a kipróbálását, aki alapjában véve szereti a bodzát...

Hozzávalók az bodzavirág-limonádéhoz:
- 6-8 szép nagy bodzavirág
- 3 liter víz
- 2 evőkanál citromsav ízlés szerint, vagy 2 biocitrom ízlés szerint
- 3-4 evőkanál kristálycukor (készülhet mézzel is)


Csak biocitrom héja alkalmas emberi fogyasztásra, mert a boltban kapható citrusfélék héját gomba- és baktériumölő szerekkel kezelik, amely eljárás következményeként a gyümölcs héja alkalmatlanná válik az emberi fogyasztásra. Ezért étkezési célra vagy a boltban kapható szárított reszelt tasakos citromhéjat használjuk, vagy megbízható forrásból származó biocitromot.


Minden bodza alkalmas emberi fogyasztásra? Nem, csak a fekete bodza. A mérgező rokona, a gyalogbodza nem fogyasztható. Az alábbi cikkből azt is megtudhatod, hogyan különböztessed meg őket: Fekete bodza - a misztikus gyógynövény




Bodzavirág-limonádé elkészítése: a bodzavirágokat nézzük át, hogy nincs-e rajtuk valami rovar. Ha van, óvatosan rázzuk le, nehogy az értékes virágpor odavesszen, mert könnyen kihullik a virágból.  Ezt követően egy kancsóba engedjünk langyos vizet, áztassuk bele a bodzavirágokat, facsarjuk bele a citromok levét (vagy ha biocitromot vettünk, citromkarikákat is rakhatunk bele). Takarjuk le, és tegyük 6-8 órára hűvös helyre. Néha kavargassuk meg. Amikor már szép opálos színe van a limodánénak, szűrjük le (ha citromsavat használtunk, nem valódi citromot, akkor azt is most keverjük hozzá). Fogyasszuk frissen, kitűnő hűsítő! ;)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a bodzalimonádét. Drága nagymamám gyakran csinált gyermekkoromban. De az nem mostanában volt.
    Szeretnék magam is készíteni, sajnos ahogy a leírásokat olvasom, ennek nálam technikai akadálya van. Kicsi a hűtőm, nem tudok betenni 5 literes dunctos üveget állítva úgy, hogy a polcot és többi tartalmat ne kelljen kivenni.
    (Nagyobb hűtőt emiatt nem vennék, mivel egyedül élek. Bízok benne, hogy a szomszédból Mici néni idén is megszán majd egy-két flaska bodzalével.)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu